B. in de K. – Stramien

Nee, stramien is geen vleesvervanger. Het is het keurslijf waarin wij allemaal onszelf hijsen, elke dag.

Ik probeer met mijn Vegetarische Bourgondiër-blog zoveel mogelijk mensen te bereiken. Het zou toch geweldig zijn als ik met mijn zoektocht naar een beter leven meer mensen meekrijg, die dat ook graag willen, maar niet zo goed weten hoe te beginnen. Dat is de opzet van mijn blog op dit moment.

Op dit moment ben ik een werkloze vakantieboerderij-houdster en een boekenschrijfster zonder veel mogelijkheden om mijn boek aan de man/vrouw te brengen. Mijn boekpresentatie kon immers niet doorgaan door de crisis.

Het zijn allemaal maar ‘dingetjes’. Zoals iedereen zijn/haar dingetjes heeft in deze tijd. Sommige dingetjes zijn met veel creativiteit op te lossen, of met veel moeite te negeren. Andere van die dingen hebben veel meer impact en vragen om heel veel aanpassingsvermogen. Doorzettingsvermogen.

Om een kleine bijdrage te leveren aan de enorme veranderingen die in mijn beleving nodig zijn, nu en ná de Corona crisis, verspreid ik mijn blog met gemakkelijke en lekkere vegetarische recepten en mijn met zoveel mogelijk humor opgetekende dagelijkse ervaringen daarmee, zo wijd mogelijk op het internet. In de diverse groepen waar ik lid van ben.

Zo kon het gebeuren dat ik gisteren per ongeluk een receptenlink in een schrijfgroep plaatste en een verhaaltje daarover in de vegetarische receptengroep.

Regels zijn regels. Maar in mijn hoofd heerst chaos. En angst.

Ik ben bang voor de anderhalve meter samenleving, waar we naar toe gaan. Ik weet al dat wij ons bedrijf niet op die manier zullen kunnen doorzetten. Ik zelf behoor nog steeds tot een van de risicogroepen, en wanneer alles weer op gang komt betekent dat voor mij dat ik de belangrijkste dingen in mijn leven kwijtraak. Zoals het wandelen met mijn kleindochter, dat nu nog risicoloos kan, maar als de scholen en peuterzalen weer beginnen niet meer.

‘Ik heb een beetje schijt aan alles,’ zei een vrije geest gisteren nog. ‘Jij moet een beetje meer schijt aan alles hebben,’ zei mijn man vandaag.

Kan er alsjeblieft iemand een vaccin uit zijn mouw schudden? Dan kook ik vanmiddag een zuurkoolschotel met linzen in plaats van gehakt.

Klik in het menu op de knop recepten voor de bereidingswijze.

Geef een reactie