Newest Series

I would like to tell you something about the fun new series of paintings I am working on. I have been following the Facebook page of the Rotterdam photographer Fred Ernst for some time, who has enjoyed photographing the jackdaws in his environment for years. So I have naturally become a huge fan of his Jackdaw productions and can well imagine that he knows most of them by name. (yes he gave them those names himself, they didn’t introduce themselves to him)

In any case, these pictures inspire me to such an extent that I would like to make a whole series of paintings of them. I’ll post the first two here. From now on I also offer them as a print (A3 format). The originals are made in Acrylic on paper, 50x70cm.

Ik wil graag iets vertellen over de leuke nieuwe serie schilderijen waar ik mee bezig ben. Ik volg namelijk al een tijdje de facebookpagina van de Rotterdamse fotograaf Fred Ernst, die er al jaren plezier in vindt de kauwen in zijn omgeving te fotograferen. Ik ben dus als vanzelf een enorme fan van zijn kauwproducties geworden en kan me goed voorstellen dat hij de meeste bij naam kent. (ja hij gaf ze die namen zelf, ze hebben zich niet aan hem voorgesteld)

In elk geval inspireren deze mij zodanig dat ik er graag een hele serie schilderijen van wil maken. Ik zal de eerste twee hier plaatsen. Ik bied ze vanaf heden ook als print (A3 formaat) aan. De originelen zijn gemaakt in Acryl op papier, 50x70cm.

Joost mag ’t weten!

Jammer joh! De kerstfair te Dreumel, zo enthousiast voorbereid en ingepland door Joost, onze groenteman die echt van alle markten thuis is, gaat wederom niet door. Corona. Inderdaad.

Je kan je afvragen wanneer dat gedonder nu eens een keer klaar is, of je kan je afvragen waar je dan nu met al je geschilderde kerstkaarten naar toe moet. Gelukkig mocht ik van de online drukkerij Studentendrukwerk.nl prachtige flyers maken. En ook sublieme stickervellen heb ik bij hen besteld. Zo kan ik mijn schilderijtjes professioneel aanbieden, of opsturen met een mooie flyer erbij. Zo’n pakketje ziet er echt top uit. Mijn vrolijke schilderijtje met een heel persoonlijk naamstickertje er achterop geplakt en zo’n prachtige flyer erbij. Mooi kwaliteitspapier en heldere kleuren, dat is precies wat je wilt. Het is een prima manier van reclame maken voor je product. Je kan al deze leuke dingen super eenvoudig en razendsnel online zelf maken. Upload je eigen foto – van je product of iets anders – of gebruik de leuke afbeeldingen en versieringen die er op de website voor je klaarliggen. En binnen no time heb je alles voor je reclame in huis. Ze hebben trouwens diverse fantastische gepersonaliseerde cadeau- ideetjes! En het is ook nog eens lekker betaalbaar zonder dat je enorme oplages hoeft te bestellen. Ik ben er in elk geval heel blij mee en wanneer Joost de volgende markt organiseert bestel ik zeker weer een aantal leuke dingen bij studentendrukwerk om mijn schilderwerken te promoten! Voor nu ga ik hem eerst een stapeltje flyers brengen.

naamstickertjes voor achterop mijn schilderwerken

Sneeuwpopkerstkaarten

Nee, niet het nieuwste scrabblewoord, hoewel scrabbelen ook goed past bij de stemming waar ik door mijn kerstschilderwerk in geland ben. (kerstschilderwerk, ook een goed woord)

Ja, dit blogje gaat over mijn eigen ontworpen kerstkaarten. En, wat zijn ze lekker snel bij de Fotofabriek! Mijn sneeuwpopkerstkaarten zijn gewoon binnen twee dagen geleverd! Wat is het toch leuk om je eigen ontwerp op echte kaarten te zien. De kleuren komen mooi en helder over en de kaart voelt goed aan in je hand. Bij de fotofabriek worden ze geleverd met passende helderwitte enveloppen. Het ziet er allemaal heel ‘echt’ uit. Alsof ze zo uit een trendy winkeltje komen. En om de prijs hoef je het niet te laten! Ik denk dat ik nog een paar setjes ga laten maken, van mijn andere kerstschilderijtjes. Het is heel eenvoudig om online kerstkaarten te maken. Het enige wat je nodig hebt is een goede scherpe foto van je onderwerp.  Maar je kan ook gewoon aan de slag gaan met alle onderwerpjes en versieringen die de fotofabriek aanbiedt om andere kaarten te maken. En dan gaat alles als vanzelf. Ook leuk natuurlijk om zo een archief van je eigen kunstwerken aan te leggen. In een kaartenbak… Of in een wandkaartenhouder, of….

Maar nu eerst nog even doorwerken, om een voorraadje bij elkaar te schilderen voor de kerstmarkt.

SpOt

Na de vintage kookboeken Italiaans en Frans, de Vintage advertising en Vintage posters nu maar weer eens iets van mijzelf bedacht. De serie SpOt is ontstaan naar het idee van waterverfblobs, die ten grondslag liggen aan figuren. Alleen… hoe laat je een blob ontstaan uit porseleinverf? Dat valt nog niet mee, de verf blijft het liefste aan de kwast en komt er alleen gestuurd af. Het resultaat wordt hierdoor al heel snel ‘bedacht’ en dat is niet de bedoeling. Hier ga ik dus nog even mee aan de gang. Voor nu toch even kennismaken met SpOt.

3pc on Carraramarmer 10-10 cm.

Retro Kaartenset

Yes! Zo leuk, de kaarten zijn binnengekomen. Het heeft eventjes geduurd, door de zware sneeuwval en aanhoudende vorst, maar vandaag belandden ze dan met een veelbelovend plofje op de mat. Keurig verpakt in een bubbeltje. Pakjes openmaken is altijd al leuk, maar dit is wel een extra speciaal cadeautje van de Fotofabriek

Zoals je ziet zijn de fotokaarten van een heel mooie kwaliteit, met heldere kleuren op stevig fotopapier. Op deze manier kun je je foto’s afdrukken alsof ze met een ouderwetse direct-klaar camera zijn gemaakt! Bovendien is het heel simpel om ze voor het bestellen op de website van de fotofabriek helemaal naar eigen wens en in stijl op te maken. En wat ze nog meer bijzonder maakt is de achterkant! Deze lijkt op een foto die met zo’n oude camera is gemaakt en nog moet opkomen… Ja, ook met de direct-klaar camera moest je nog even geduld hebben! Op deze zwarte achterkant kun je met een witte (of gouden) stift, een persoonlijke boodschap schrijven voor de ontvanger van je kaart. Want je gaat je zelfgemaakte fotokaarten natuurlijk opsturen, naar je vrienden en familie. Of, je geeft ze mee aan je potentiële klant om ze net zoals ik te gebruiken voor promotie van je kunstwerken.

Ik ben in elk geval superblij dat ik de aanbieding heb uitgeprobeerd, want voor een aantrekkelijke prijs heb ik nu een mooi professioneel promotiemiddel in handen. Ik ga ook nog even verder kijken wat ze bij de fotofabriek in de aanbieding hebben, want ik wil over een tijdje, als ik meer werk heb om te laten zien, ook graag een fotoboek maken.

Hier zijn mijn kaarten te koop

Lekker spelen met porseleinverf

Vandaag was er tijd om zes onderzetters te tekenen en schilderen met mijn nieuwe porseleinverf en stiften. De bedoeling is een mooi groot tableau maken, voor in onze eigen nieuwe keuken, nadat we verhuisd zijn, maar dat is nog even een dingetje. Wat wel kan is resten oude mooie tegeltjes versieren en er gebruiksvoorwerpen van maken voor wie ze maar wil hebben.

Op zoek naar een geschikt onderwerp voor mijn grote tableau stuitte ik op de meest geweldige Vintage kookboeken. Een onderselectie Italy was gauw gemaakt. Onder het tekenen kreeg ik al zin om te koken. Maar voor nu liggen de onderzettertjes lekker in de oven.

Yes! Ballade ook bij NBD Biblion

Zie hier een citaat uit de recensie. Blij mee! Komt het dan ondanks Corona obstakels toch nog goed met mijn boek!

“In deze roman neemt de auteur Renate Marlis (1962), die reeds een tweetal jeugdromans uitgaf, ons mee in een boeiend en meeslepend verhaal over een vakantieboerderij met kleine camping. Hier beschrijft ze de belevenissen die Mireille en Donnel, de eigenaars van die boerderij, meemaken. Daarnaast vallen er in het boek ook gebeurtenissen van buren en anderen te beleven. Zoals de auteur zelf aangeeft, is deze ballade een lied zonder kaders, zonder werkelijk begin en zonder einde. …”

Bolle Mina

Het herenhuis staat in een vooroorlogse straat. De gewelvenkelder eronder stamt zelfs uit veel vroeger tijden, ook de brouwerij met de bron op het erf wordt in geschriften uit 1500 genoemd. Ik wil het.

De geplaveide straat maakt onderdeel uit van een in de zomer zeer druk gebruikte fietsroute langs de Maas. Tegenover het huis staat een sterrenrestaurant aan het water. Verder zijn er diverse piepkleine winkeltjes die de fietstoeristen verleiden enkele Euro’s achter te laten. Ik wil het.

Het huis met de ommuurde tuin, binnenplaats en brouwerij kost een paar duiten. Ik ga er droge worsten maken en verkopen.

Wedden?

Nog een voordeeltje!

Ik heb weinig geld - Proud2Live - Proud2bme

Het minimaliseren van onze vlees/vis consumptie heeft nog een ander groot voordeel, realiseer ik me langzamerhand. Een vleesloos bestaan is namelijk niet alleen lekker en verantwoord, maar ook nog eens vele malen voordeliger! Vlees is in principe niet goedkoop, en al helemaal niet als je kiest voor de ‘betere’ vleessoorten, met beter leven keurmerken etc. En dat terwijl dat betere leven voor die zogenoemde dieren niet eens zo veel beter is….

Nu is het zo dat de meeste vleesvervangers in de schappen in de supermarkt ook niet goedkoop zijn. Als ze heel goed en lekker zijn, dan is dat misschien niet zo erg, maar je kunt op een voordelige manier ook zelf voor vlees vervangende producten zorgen.

Een paar mogelijkheden op een rijtje:

Geruld gehakt vervang je in zo goed als alle gerechten met linzen.
Gehaktballen of Gehaktbrood, o.i.d. heb ik nog niet helemaal naar mijn smaak kunnen vervangen, maar ik ben hierin wel ‘halverwege’. Ik vervang namelijk de helft van het benodigde gehakt door zwarte bonen uit blik. Dit vermengd met je kruiden en rundergehakt levert een lekkere gehaktbal op en je gebruikt dus maar de helft vlees.
Bacon of Spek Ik vond een superrecept voor dungesneden Aubergine spek op internet. Smaakt heerlijk, sappig, zout en krokant. Je legt hem tussen je broodje Hamburger en genieten maar. Recept te vinden onder de knop ‘Recepten’
Vleesblokjes in wokschotels, macaronischotels, huzarensalade etc. vervang je eenvoudig door Tofu blokjes, die gemarineerd zijn in zoute ketjap en bbq-saus. Echt lekker!
Vleesvulling in pasteien, stoofschotels, Curry’s vervang je eenvoudig met paddenstoelen, eieren, noten.
Kaassoufflés, Kroketten, Vietnamese Loempia’s etc. Kun je allemaal eenvoudig zelf maken en hoef je niet kant en klaar te kopen.

Nu ben ik pas drie weken bezig. Er zijn nog wel wat dingen die ik moeilijk vind om te vervangen. Zoals runder stoofvlees. Of kipdrumstickjes. Ik heb me er ook nog niet heel erg in verdiept. En dit komt misschien doordat ik de dingen die ik nog niet goed kan vervangen nog gemakkelijk kan weglaten uit ons menu. Het is niet zo dat ik snak naar een ouderwetse Haché of een kippenboutje… ik kan voorlopig best zonder. Heel eerlijk gezegd doet de gedachte aan bloederig vlees mij helemaal niet zo watertanden. Ik ben al tamelijk afgekickt als je het mij vraagt. Maar het kan geen kwaad hierover meer te ontdekken en te leren.

Dit weekend eerst maar eens een gezellige vegetarische borrelmaaltijd verzinnen!

Pasta met Steak

Eergisteren weer eens een lekkere pasta-ovenschotel gemaakt, op de normale manier, maar met in plaats van rundvleesblokjes, twee Vega-steaks. Aangezien we met zijn tweetjes waren, bleef er een leuke hoeveelheid over voor gisteren, toen we met zijn drieën aten. Daarom een courgette salade erbij gemaakt, met knoflook en tomaat. Daarvan ga ik het recept maar niet delen, achteraf had ik van die courgette beter een lekkere snelle soep kunnen maken, want we hadden ook Libanees brood uit de oven en verse ansjovisboter. Dit laatste wel wat dubieus… maar we nemen het niet echt heel nauw met de vis en schaaldieren. Ik ben daar nog niet helemaal uit, en die ansjovis stond daar nu eenmaal in mijn voorraadkast.

In elk geval kun je die nep-steaks in dit recept goed hebben, want bij mijn zoon rees tijdens het eten de vraag: zijn we nu al niet meer vegetarisch?

Cartoon of vegetarian vegetables in pot as no meat concept ...
discriminatie in de pot

Recept Pasta vind je Hier