Nieuws

6 oktober 2022

Wat een verrassing, bij ons wandelbezoekje aan van alles n Bietje, te horen krijgen dat 1 van de 3 daar geëxposeerde werken al is verkocht! Leuk! Zo leuk, dat ik heb besloten vanaf nu ook enkele prints aan te bieden van mijn schilderijen. Binnenkort meer hierover!

29 september 2022 Exposeren bij van alles n bietje

Eindelijk enkele werken uitgekozen om op te hangen bij de gezelligste winkel van Alphen Gld! En hoe moeilijk kon de keuze eigenlijk zijn… we blijven gewoon in het thema herfst. Onderstaande schilderwerken kun je vanaf morgen live bewonderen en eventueel aanschaffen in het dorp!

28 september 2022 Wat vliegt daar?

Klik op de vogel om naar de pagina met de andere vogels te gaan!

dag merel

Leuke opdracht in de maak. Het ‘watvliegtdaar-bord’ voor de nieuw aan te leggen natuurspeeltuin aan het einde van onze straat. Alle hier voorkomende vogels zijn in aquarel en waterverf al door mij opgezet. Nu nog een mooi geheel van maken, dan kan het bord geprint worden en kunnen alle kinderen opzoeken welke naam de vogels die ze zien hebben!

Wow, my first international contest prize! Happy de peppie!

8 februari 2022

Finally, today this website has been redesigned, supplemented and adjusted where necessary. at least made a start on that. Herman (the duck who likes to paint) now has his own page. And the biggest change is perhaps the language choice. From now on, most articles will also be available in English. Have fun!

Vandaag eindelijk deze website opnieuw vorm gegeven, aangevuld en waar nodig aangepast. althans een begin gemaakt daarmee. Herman (de eend die van schilderen houdt ) heeft nu een eigen pagina. En de grootste verandering is misschien wel de taal keuze. Van nu af aan zullen de meeste artikelen ook in de Engelse taal te lezen zijn. Have fun!

6 november 2021

Helaas, de kerstmarkt in Dreumel gaat dit jaar niet door. Wederom gooit Corona een heleboel roet in het eten. Maar, we blijven vooruit kijken! In het voorjaar staat er een nieuwe markt op de planning. Hou jullie op de hoogte!

19 oktober 2021

Op 12 december is er weer een geweldige kerstfair in Dreumel! Georganiseerd door Joost Kooijmans (jawel onze echte groentenman) en ook ondergetekende zal hier aanwezig zijn in een art/hobby stand, met bescheiden aanbod aan schilderijen (o.a. kerstkaarten op canvas!!, te verzenden in brievenbuspost) en de mogelijkheid je in te schrijven voor een gezellige hobbyschilderworkshop in mijn Atelier. Houd mijn facebook en blog in de gaten voor meer info!

snowman and birdhouse – acryllic christmascard (24-30cm) for sale
cat and christmaslights – acryllic christmascard (24-30cm) for sale
snowman and flowers- acryllic christmascard (24-30cm) Sold!

7 februari 2021

De site is helemaal aangepast en vernieuwd, en daarmee ingericht om naast schrijfwerk ook ander creatief werk te laten zien. Te vinden onder de knop kunst en kleur

3 juli 2020

Weer in de schijnwerpers! Bij Schrijven magazine, UKV-top 5!

kijk HIER maar

1 juli 2020

YES! MOOIE BIBLION RECENSIE!

Wat leuk! Ik vroeg me al af vanwaar de verkoopcijfers van Ballade ineens omhoog schoten, maar dat komt doordat mijn boek nu ook aan de bibliotheken wordt voorgedragen door Biblion! Nu komt het ondanks Corona toch nog goed met de gelukkige mensen! Zie onder reviews de complete Biblion recensie.

22 april 2020

Van uitstel komt afstel

Helaas, nu de Corona maatregelen zijn verlengd tot minimaal 20 mei, zal de uitgestelde boekpresentatie van mijn boek Ballade van Gelukkige mensen wederom niet door kunnen gaan. Ik wil hierom iedereen die het boek al bij mij bestelde vragen, het (contactloos) bij mij af te halen, er zijn nog een aantal Goodie Bags beschikbaar. Als dit niet gaat, laat het dan even weten alsjeblieft.

En vanzelfsprekend hoop ik sowieso iedereen van jullie snel weer te kunnen zien onder andere omstandigheden!

10 april 2020

In de krant van Boxmeer, de Bok

29 maart 2020

Corona, de aanloop naar mijn nieuwe boek: De Bourgondiër in de knel!

De coronacrisis is in volle gang. Iedereen moet ermee dealen, op zijn eigen manier. We zien en voelen aan den lijve de – soms vreselijke – gevolgen. Bedrijven vallen om, mensen raken hun baan kwijt, en – nog veel erger! – geliefden overlijden aan deze ziekte, terwijl we ze nog zo lang bij ons hadden willen houden.

De voordelen! De voordelen?

Ja! De voordelen van deze crisis en van de maatregelen die ons kabinet heeft getroffen om nog erger te voorkomen, ze zijn ook voor iedereen zichtbaar. De lucht wordt schoner. Iedereen komt – noodgedwongen – tot rust en nader tot elkaar. Ondanks de anderhalve meter afstand maatregel. Ja! Maar ook zie je mensen tot inkeer komen. Een langzaam besef waar we als mensheid op af stevenden, mee bezig waren. We zien hoe er weer vissen in grachten zwemmen. We zien en horen de vogels en bloemen en kruiden in de bermen, als we noodgedwongen weer eens een wandeling maken. Zo kan ik nog veel langer doorgaan! Bij mij is ook een breder inzicht ontstaan in onze eigen levenswijze. Bourgondiërs als we zijn, houden we van heerlijk eten. Het eten is een feestelijk moment voor elke dag. Gezellig bij elkaar aan tafel, proeven en genieten en praten over de dag. En daar heeft altijd het ingrediënt vlees een grote rol in gespeeld. Op feestdagen kozen we uit lamsschouder, zalm uit de oven, runderstoofpotten of gebraden varkensnek. Genoeg voor heel het grote gezin met alle aanhang en nog een paar buren….

Maar.

Maar, dat kun je toch eigenlijk niet meer maken? Ik zie toch de filmpjes over helse transporten, armageddon slachthuizen, zalmen die aan zelfdoding doen, zo depressief als ze zijn in hun kweekvijvers. Hier in mijn dorp zijn grote varkensstallen. De boerenfamilie die daarbij hoort bestaat uit vriendelijke, hardwerkende mensen met het hart op de goede plaats. Van oudsher waren zij boeren. Werkten ze hard, op het land en in de stallen. De maatschappij heeft hun arbeidsinvulling veranderd. Wij, de consumenten, hebben hun gedwongen hun werkwijze aan te passen, groter en sneller en goedkoper te zijn….

Ach, er zijn vast mensen die dit fenomeen veel beter bestudeerd hebben dan ik. Ik loop er ’s morgens langs, met mijn dochter en kleindochter en onze honden. En soms zien we dan de tonnen achter de heg staan, met dode biggen erin. Of we zien wat poten uitsteken onder de halve afdekton, die over één of meer zeugen heen ligt. We horen het gekrijs als weer een nieuwe lading de vrachtwagen in gedirigeerd wordt. Als we veel pech hebben zien we de destructorwagen in actie, die met een kraan de dieren oppakt en in de grote bakwagen laat vallen. Plof. Maar meestal keren we om, als we deze wagen in de verte zien aankomen.

Wat erg he?

Ik roep al jaren dat ik het erg vind en kijk al jaren de andere kant op. En ik kijk al jaren elke dag uit naar de gezamenlijke maaltijd in de avond. Het is nu tijd om dat met een schoner geweten te doen.

Vandaag schreef ik het eerste recept. Mijn boek zal een zoektocht worden naar een beter bestaan. Voor mens en dier, en niet te vergeten de Bourgondiërs onder ons.

Er zijn al zoveel vegetarische receptenboeken!

Zeker, met de heerlijkste recepten die uitgaan van een gezonde en diervriendelijke levensstijl. Die je dus vragen alles wat je gewend bent overboord te gooien. En ook al hoef je je geen konijn te voelen, de meeste van deze recepten zitten zo compleet anders in elkaar als de potjes die jij als Bourgondiër gewend bent te koken dat je het al snel op zou kunnen geven. En dat is wat ik graag wil voorkomen. Ik ga op zoek naar een manier om vol te houden. Om ook de verstokte biefstuketers mee te krijgen, om de speklapfanaten overstag te laten gaan…. wish me luck!

het eerste recept zonder gehakt: jouw Chili con linzen

Ingrediënten: potje linzen, potje bruine bonen, afgespoeld en uitgelekt. Twee verse paprika’s, een ui, knoflook en rode peper naar smaak. Blikje tomatenblokjes, blikje puree. Verse kerstomaatjes, verse fetakaas.

Maak je chili, zoals je gewend bent, of volgens dit recept en gebruik je linzen alsof het gehakt is. Zelf peper en zout naar smaak en wat oregano toevoegen. Evt. ook nog cilipoeder. Ben je achteraf toch te enthousiast geweest, gebruik dan naast de tomaatjes en fetakaas bovenop je chili, nog wat creme fraiche om af te blussen. Superlekker! 

Corona, we verschuiven de presentatie!

Helaas, we verschuiven de feestelijke boekpresentatie door Coronaperikelen naar 16 mei! We hopen dat iedereen die zich al had aangemeld ook dan kan komen! Laat je het even weten? Bedankt!

Bestel maar!! Nu bij Bol.com Ballade van Gelukkige mensen

14 februari – In de schijnwerpers! mijn ukv Wachtlijsthuiver

https://schrijvenonline.org/nieuws/ukvs-van-de-week-houvast-en-wachtlijsthuiver?fbclid=IwAR0HTqJc7r8Ziiq1wKCoOn4erAYQVI_EMV0svW03KIqgaGPrXTFJP3DG9cU

7 maart 2020 – Podiumtijd bij Boek en Bal in Cuijk

21 Maart 2020 – Boekpresentatie bij Buitenboel

6 januari 2020 – Liefde omnibus van uitgeverij Storyland verkrijgbaar, bij Bol.com

14 december 2019 – datum en locatie boekpresentatie bekend!

Een nieuwe lente, een nieuw boek! Op 21 maart 2020 mag ik met gepaste trots mijn boek Ballade van gelukkige mensen presenteren aan belangstellenden!

We maken er een mooie feestmiddag van, op ons eigen terrein in Holthees. Met hapjes, drankjes, muziek, heel veel leuke mensen en een fijne positieve sfeer! Iedereen is – na aanmelding – van harte welkom! Speciale genodigden krijgen persoonlijk bericht.

Het programma volgt later op deze pagina. Houd de datum alvast vrij!

12 december 2019 – opname in verhalenbundel Storyland

Wat leuk! Op 14 februari 2020, op Valentijnsdag, verschijnt de nieuwe verhalenbundel van uitgeverij Storyland, met verhalen over liefde en relaties. Hier zal ook mijn verhaal Nazaten in worden opgenomen. En…

17 oktober 2019 – voorbereidingen boekpresentatie

De datum en de locatie zijn nog niet gekozen, maar een geweldige artiest/muzikant heb ik al bereid gevonden om de goede sferen tijdens de boekpresentatie van Ballade van gelukkige mensen te waarborgen! Nog even een verrassing…

15 oktober 2019 – De Kneep/op de lijst

Leuk, Willem van Beek, voorzitter van De Kneep, heeft mij toegevoegd aan de regioschrijverslijst van Het land van Cuijk en Maasduinen, met op dit moment 140 schrijvers . Wie zegt dat schrijven een eenzame bezigheid is?

11 oktober 2019 – Radio uitzending Ron wacht op de nacht, radio 5 – Ode aan (in 99 woorden)

30 september 2019 – In de schijnwerpers

1 Reactie

  1. Gefeliciteerd, wat mooi!! Hoop nog heel veel van je lieve, humotvolle en grappige verhaaltjes te kunnen genieten!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: