Recepten

Als Bourgondiër op het vegetarische pad gaan we ervan uit, dat we blijven koken zoals we gewend zijn, zonder of met heel weinig vlees. Maar wel net zo lekker.

De recepten zoals hieronder, zijn dan ook de recepten zoals ik die gewend ben te maken. Gebruik gerust je eigen recepten. Kook wat je altijd al graag kookt, en probeer het vlees weg te laten of zodanig te vervangen dat het net zo lekker smaakt als anders. Of zelfs nog lekkerder, dat mag natuurlijk ook.

Kies je één van mijn recepten, reken dan niet op tabellen met voedingswaarden, of een ingrediëntenlijst met afgemeten theelepels of grammen. Mijn recepten kook ik op gevoel.

De voorraadkast:

In mijn voorraadkast vind je bijna alle kruiden. Veel hiervan heb ik nog overgehouden uit mijn restaurant. Het is niet erg als je niet alles op voorraad hebt, maar het is wel handig om elke keer als je iets nieuws uitprobeert, de bijhorende kruiden in huis te halen. Op den duur kun je dan alles maken! Zakjes en pakjes gebruik ik al jaren niet meer!

Wat ik ook standaard in huis heb zijn o.a. blikjes tomatenblokjes, blikjes tomatenpuree, kokosmelk, houdbare room, houdbare melk, pasta’s, rijstsoorten, tortilla’s, broodmixen… Van oud brood kun je heel goed paneermeel maken! Knoflook, zowel vers als op olie, rode pepers idem, gedroogde tomaatjes op olie, olijven, gemberwortel ingevroren.

In de vriezer bewaar ik verder grote zakken met diverse groenten, garnalen, mosselen…

En in de tuin staan prachtige struiken Rozemarijn, Salie, Laurier, en de lagere kruiden zoals tijm, oregano. Eieren krijg ik van onze kippen. Basilicum bewaar ik op de vensterbank.

In de koelkast vind je bij mij altijd: Tomaten, komkommer, paprika’s, courgette, diverse kaassoorten en crème fraiche. Hoewel dit natuurlijk niet oneindig goed blijft.

Voor onderstaande recepten zonder vlees: klik op het linkje. Veel plezier!

  • Chili met linzen – Klik Hier
  • Nasi met roerei en gebakken eitje – Klik Hier
  • Kapucijners van de Scheepskok – Klik Hier
  • Ovenpasta met mozzarella tomaatjes salade – Klik Hier
  • Pasta salade met stokbrood – Klik Hier
  • Kaasschnitzel, fondant aardappels, verse snijboontjes, witte boontjes – Klik Hier
  • Paddestoelen risotto met spinazie, parmezaan en cashew nootjes – Klik Hier
  • Massala met Tofu, aardappels, boontjes, roti – Klik Hier
  • Surinaamse bami en Spitskool – Klik Hier
  • Asperges met ei en krieltjes met botersaus – Klik Hier
  • Regenboog Risotto – Klik Hier
  • Zuurkoolschotel met linzen – Klik Hier
  • Kleuren Experiment Bonenpuree, Tomatenrijst, Balletjes en Tzasaus – Klik Hier
  • Cormetten; Cordita’s met heerlijke vulling om lekker lang te tafelen – Klik Hier
  • Witlof Salade – Klik Hier
  • pasta rundvlees ovenschotel – Klik Hier

Geef een reactie