Dat is lef hebben; schrijven en schilderen

Na de coronacrisis, aan het begin van 2021 verkochten we onze mooie Buitenboel, het bedrijf waaraan we samen acht jaar lang hard hadden gewerkt, en brak er een heel nieuwe periode aan. Tijd voor nieuwe leuke dingen!

Iedereen kan schilderen!

Sinds kort begeef ik mij dan ook op het kleurige pad van tekenen en schilderen. Heerlijk! En echt, iedereen kan schilderen! Schilderen is vooral kijken en jezelf openstellen. Voor wat je ziet en voor wat er vervolgens uit je kwast wil vloeien. Laat het toe, laat het gebeuren. De eigenheid en echtheid van wat je tevoorschijn laat komen bepaalt voor een groot deel je succes. En natuurlijk kan het geen kwaad je te oefenen en bekwamen in technieken en materiaalkennis. Kijk en geniet van andere kunstenaars en doe het vooral veel zelf. Zeg niet dat jij het niet kan, je zult versteld staan!

Een aantal van mijn werken tot nu toe vind je op de pagina ‘kunst’. Alles wat je daar ziet is ook te koop. Stuur voor meer informatie gerust een mailtje. Ook als je zelf een leuk idee hebt, dat je door mij wilt laten uitwerken, kun je een mailtje sturen.

Natuurlijk zal ik ook blijven schrijven.

Wat ik het meest bewonderde aan Jan Wolkers was zijn eigenheid, de echtheid die hij in zijn verhalen liet zien. Maar nog meer bewonderde ik zijn lef. Je moet het maar durven; schrijven over jezelf, je gevoelens, je vader, je familie, je werkgevers…

Maar nog voordat ik Jan Wolkers bewonderde, hield ik al van Maarten Biesheuvel. Ook al zo’n schrijver die de werkelijkheid niet uit de weg ging en gewoon durfde verhalen over zijn eigen butsen en deuken. Op een wonderschone manier, dat dan weer wel.

Door een uitgever ben ik – mijn stijl- weleens vergeleken met een jonge van het Reve. Zelf zie ik overeenkomsten met Renate Dorrestein. Nou ja, in elk geval de voornaam toch. Feit is dat ik haar werk ook zeer bewonder.

Feit is ook dat het schrijven van mijn wereld bij mij hoort als ademen. Om mijn schrijfsels ook nog te publiceren, dat noem ik lef hebben. Een kwestie van; adem in… en enter!

Het is vast minder eng om mijn wereld te lezen. Of om naar mijn tekeningen en schilderijen te kijken. Ik wens iedereen daarmee dan ook vanuit mijn hart heel veel plezier.