Ballade van gelukkige mensen, verscheen 6 maart 2020 en is verkrijgbaar in de boekhandel, bij de bibliotheken en bij bol.com

Twee korte verhalen in de Liefde omnibus van uitgeverij Storyland, verschijning 6 januari 2020, verkrijgbaar bij Bol.com

Liefde bestaat er in vele vormen; en liefdevolle relaties hoeven niet enkel tussen verliefde mensen te gaan. Het kan ook tussen mens en dier, in relaties met zieke mensen, mensen van hetzelfde geslacht of zelf tot de natuur. Liefde laat zich niet in een hokje steken. Het is een heerlijk gevoel dat je hebt wanneer je het kan geven en ook wanneer je het krijgt. Het is niet duur, niet echt te koop en iedereen kan het geven. Een glimlach, een knuffel of een teder gebaar, als het maar echt uit het hart komt.
In dit boek heeft StoryLand een aantal kortverhalen en poëzie, van diverse auteurs, samengebracht, die gaan over de liefde, in veel verschillende vormen en met een verschillende invalshoek. Verhalen die je zullen ontroeren, vertederen en je misschien even doen stilstaan en laten nadenken over het leven. Verhalen met situaties die misschien herkenbaar zijn en waarin je jezelf kan terugvinden of die gewoon een ander licht werpen op meningen die je gevormd had.
De StoryLand Liefde Omnibus is een boek vol gevoelens die je zullen raken, vitaminen voor het hart. Een boek om zelf op een rustig plekje te lezen of weg te geven aan mensen die je liefhebt.
Geniet ervan met volle teugen.

Jeugdroman: Sarah Elisabeth

Jeugdroman: Sarah Elisabeth
Auteur: R. Marlis
Uitgever: Ellessy, Uitgeverij
Nederlands Druk: 1 9789076968186 april 2003 97 pagina’s

Samenvatting

Na de dood van haar moeder verhuist Sharon, samen met haar vader, vanuit de stad naar de Achterhoek. Ze huren een gedeelte van een oude hoeve, de boerderij van Janus Eikhof. Hoewel Sharon via e-mail nog steeds contact houdt met haar oude vriendin, merkt ze dat ze steeds meer gewend raakt aan haar nieuwe woonomgeving, vooral ook omdat ze het paard van Janus Eikhof mag verzorgen.
Om haar vader wat afleiding te bezorgen nodigt Sharon haar nieuwe lerares Frans uit. Zij helpt Sharon ook met het vertalen van het geheimzinnige Franse dagboekje dat Sharon heeft gevonden achter een verborgen luikje op haar zolderkamer.

De Jongen Die Niet Bestond

Verkrijgbaar bij Bol.com

De Jongen Die Niet Bestond

Samenvatting

Pamela, die door iedereen Pam wordt genoemd, zit in de eerst klas van het voortgezet onderwijs. Door een toeval komt de dertienjarige Pam erachter waarom de mysterieuze Rein Blok wel op de presentielijst staat, maar nog nooit op school is verschenen.

Een spannend en ontroerend jeugdboek over vriendschap, verliefdheid en vertrouwen. Tevens komen onderwerpen als eenzaamheid en dementie aan de orde.

Pam(ela) van bijna 13 ontdekt dat Rein, die bij haar in de klas zou moeten zitten, niet naar school gaat omdat hij thuis voor zijn dementerende oma zorgt, bij wie hij sinds de dood van zijn ouders woont. Wanneer haar toestand verslechtert, wordt de situatie onhoudbaar en zoeken ze hulp bij een oom van Rein, die echter zeer onbetrouwbaar blijkt te zijn. Pam ontdekt dat haar buurvrouw de verloren gewaande andere grootmoeder van Rein is en zodoende komt alles uiteindelijk in orde. Redelijk, maar ook nogal onwaarschijnlijk verhaal met veel toevalligheden en wat veel zijlijnen (de ontluikende liefde tussen Pam en Jos, vriendschappen op school) voor een verhaal van deze omvang. Duidelijke lay-out, korte hoofdstukken. Paperback, duidelijke druk. Vanaf ca. 12 jaar.