B. inde K. -Regenboog Risotto

Sjonge jonge wat hebben we weer lekker gegeten, we hebben echt met elkaar een heel pak risotto op. En de bult groente die erin verwerkt was. We noemen het regenboog risotto, vanwege het mooie veelkleurige bord, maar je kan het ook rommelige restjes risotto noemen, want je maakt het met allerlei voorhanden groenten, die – toevallig of niet – in je koelkast liggen.

Voor het idee van de ‘we hoeven toch niet echt vegetariërs te worden’ gezinsleden heb ik er nog een paddenstoelen/sjalotten pannetje bij gemaakt. En daar bovenop strooide ik nog wat nootjes. Maar daar moet je mee uitkijken! Want voor je het weet uit er een van je tafelgenoten vermoedens van ‘niet helemaal gare’ risotto, omdat ze op een nootje bijten. Niet echt erg, want je kan dan uitleggen hoeveel moeite je deed, met je nootjes enzovoort. En als ze dan beginnen over niet helemaal verse nootjes, tja, dan hoef je even later alleen nog wat smalend te kijken als ze de bodem uit de pan schrapen.

Heerlijk romig en zacht. en kraakvers!

Regenboog Risotto met Sjalotten Paddenstoelen en verse (jaja) nootjes! (foto Melanie)

Klik in het menu op de knop recepten voor de bereidingswijze.

Geef een reactie