Kleuren Experiment

Ingrediënten voor de rijst: Ui, knoflook, langkorrelrijst, Tomatenpuree, blikje tomatenblokjes, groentebouillon (aangepast eigen recept)

Ingrediënten voor de bonenpuree: witte bonen, uien, knofloook, kurkuma, oregano, tijm, zout en peper (recept op basis van het recept van Antoinette Vermeer)

Ingrediënten voor de Tzasaus: Griekse Yoghurt, feta, geraspte komkommer, zout en peper, knoflook. (eigen beproefd recept!)

Maak eerst je Tzasaus, gewoon door alles te mengen, hoeveelheden naar smaak en aanwezigheid 🙂

De witte bonen pureer je met de staafmixer of in de keukenmachine met wat water. In een pannetje zet je uitjes, knoflook en de kruiden aan tot ze glazig zien. Daarna mag de bonenpuree erbij. Lekker doorwarmen.

De rijst maak je door eerst je ui te fruiten, op het laatst de knoflook erbij, dan de rijst goed doorroeren, totdat elke korrel bedekt is met olie. blikje tomatenpuree even meebakken, dan de tomatenblokjes en groentebouillon erbij, hoeveelheid zoals op de verpakking van de rijst weergegeven. Deze rijst mag wat smeuïg blijven.

Lekkere vegetarische balletjes erbij maken het weer een feestje op je bord!

Geef een reactie