Asperges met ei en boterkriel

Ingrediënten; verse asperges, gekookte eitjes, krieltjes, roomboter, melk en peterselie.

eigen recept

Het is zo ontzettend eenvoudig en zo ontzettend lekker! Schil de asperges met een dunschiller rondom goed af en verwijder de onderste anderhalve centimeter. Leg ze in een pan met water, wat zout en een aan stukken gesneden citroen.

Smelt in een steelpan wat roomboter heel zachtjes.

Ik leg een pakje krieltjes altijd even een paar minuten in de magnetron voor ik ze in de oven of op een andere manier bereid. Wel gaatjes prikken in de verpakking.

Daarna in de pan met melk tot ze net onderstaan. Beetje zout er ook bij en zachtjes aanzetten.

de asperges en aardappeltjes zijn tegelijk klaar. Als ze bijna klaar zijn roer je er fijngesneden peterselie door.

Op het bord leg je verkruimeld ei (niet te hard gekookt) op je asperges. Giet wat gesmolten boter over je aardappels en asperges met ei. Vergeet niet je vingers af te likken.

Eet smakelijk! En zegt het voort. Laat gerust horen hoe het je vergaan is, als je dit recept probeerde.

Geef een reactie