Surinaamse Bami en Spitskool

ingrediënten; spaghetti, groentebouillon, ui, knoflook, rode peper, verse selderij, olie, zwarte peper, 5 spices poeder, verse gember, tomatenpuree, zoute ketjap en zoete ketjap, kipstuckjes vd vegetarische slager.
gebaseerd op Francesca kookt

Kook de spaghetti beetgaar in een pan water waaraan groentebouillon is toegevoegd.

Hak de knoflook, rode peper en ui, en rasp de gember. Hak ook de selderij fijn.
Giet de spaghetti af en doe terug in de pan met wat olie, wat zoute en wat zoete ketjap. Goed doorroeren en laten staan.

In de hete wok een beetje olie schenken. Ui, knoflook, rode peper en gember fruiten. Wat groentebouillonpoeder erbij, zwarte peper, 5 spices poeder, en een klein beetje water toevoegen. Even pruttelen. Kipstuckjes erbij en als laatste de tomatenpuree even goed meebakken. 4 Eetlepels zoute en 1 zoete ketjap toevoegen. Spaghetti erdoor scheppen. Goed doorwarmen en als laatste de selderij er overheen sprenkelen.

Op het bord erbij zijn gebakken uitjes een feestje. Zie hieronder hoe je het met meer groenten nog lekkerder maakt!

Ingrediënten Spitskool; 1 Spitskool, olie, knoflook, rode peper, groentebouillon en tomaatjes.

eigen recept

Maak de kool schoon, zo fijn mogelijk snijden. In de olie knoflook, rode peper even aanfruiten, kool erbij. Beetje bouillonpoeder erop, klein beetje water erbij. Deksel erop en af en toe roeren. Op het laatst halve cherrytomaatjes erdoor scheppen. Goed doorwarmen en dan opdienen bij je Surinaamse Bami.

Eet smakelijk! En zegt het voort. Laat gerust horen hoe het je vergaan is, als je dit recept probeerde.

Geef een reactie