Bourgondiër in de knel – asperges met ei

Eén ei is geen ei. Twee ei is een half ei, en drie ei is een paasei! Dat zongen wij kinderen vroeger. Geen idee wat de onderliggende betekenis van dit liedje is, maar met Pasen eten we eieren. En chocolade paaseieren.

De afgelopen drie dagen bestonden vooral uit quality time met het grootste (inwonende) deel van de familie. Aldus hadden we een keer een half-vegetarische BBQ, met Jamaicaanse kippenbouten, Vega balletjes aan de spies en half-vegetarische burgers. Het was allemaal superlekker en helaas al opgegeten voor we er foto’s van konden maken.

De tweede dag aten we pasta, met paddenstoelen, spinazie en mosterdsaus. Verrukkelijk! Nee, geen foto.

En gisteren aten we plaatpizza’s met heel veel groenten, nepkipkebab en feta kaas. Zo lekker! Wederom: geen foto’s gemaakt.

Maar ik heb hier nog de foto’s van wat ik zelf vier dagen geleden kookte: Heerlijke Surinaamse bami (dat is eigenlijk ook spaghetti) met Surinaamse Spitskool, met vegetarische kip stuckjes. Allemaal voor herhaling vatbaar.

Surinaamse Bami met Surinaamse kool, hete tomaatjes en kipstuckjes.
Surinaamse Spitskool met hete tomaatjes. Zo lekker…

Vanavond zal ik onze paasmaaltijd op de foto zetten. Op het menu staan asperges, kriel aardappeltjes in een boter- peterselie sausje en gekookt ei. Dit is op zich al een godenmaaltje. Maar ja, er lag nog een mooie moot zalm in de vriezer. en die moet wel op. We zullen er dus extra van moeten genieten.

Geef een reactie