Bourgondiër in de knel – Massala

Nou aten we onze eigen kippen en hanen toch al niet… Nou ja, bij uitzondering heb ik wel eens soep gemaakt van het teveel aan opgroeiende hanen op ons terrein, omdat dit voor bloederige praktijken binnen het kippenhok zorgde en helemaal niemand ze wilde hebben. Maar veel plezier had ik daar niet in. Lees: het was afschuwelijk en smaakte ook al niet. En nu, als je naar dit pracht exemplaar kijkt, zie ik de noodzaak van het eten van kip of haan al helemaal veel minder in.

Dus maakte ik gisteren een van de favoriete gerechten binnen onze familie, maar dan zonder. Superlekker was het weer! En voor vanmiddag heb ik – om in deze stijl te blijven – Surinaamse bami en Surinaamse Spitskool op het menu staan. Ik durf er nu al vanuit te gaan, dat dit wederom niet tegen zal vallen!

Zonder Kip Massala met boontjes, tofu, aardappeltjes en roti.

Geef een reactie