Bourgondiër in de knel-kaasschnitzel

Ja, als het zo doorgaat, dan komen wij Bourgondiërs niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk in de knel te zitten. Ik merk dat alles wat ik de afgelopen week heb gekookt superlekker was, maar niet bepaald mager te noemen. Dit kan nog een gevolg zijn van het koolhydraatbeperkt eten wat ik de laatste tijd heb gedaan. Daar zit namelijk een enorme valkuil aan!

Koolhydraat beperkt eten werkt perfect als je gewicht wilt verliezen, maar dan moet je je wel aan de richtlijnen houden, die staan enorme hoeveelheden eiwitten en vetten toe, namelijk. Maar dan ook zo goed als geen koolhydraten (uit brood, pasta, rijst, aardappels, fruit…..) Je kan wel nagaan wat er gebeurt als je al die eiwitten en vetten tot je neemt, en dan ook nog wat van de koolhydraten!

Nu ik probeer lekker en gezond te blijven eten, zonder het vlees, moet ik oppassen niet te veel naar de room, kaas, boter en olie te grijpen, zoals ik de laatste tijd deed.

Dit gezegd hebbende: Zie hieronder ons overheerlijke Hollandse ‘prakje’ van gisteren.

Aardappels, groente en een eigengemaakte gepaneerde kaasschnitzel (niet lachen)

Fondant aardappels, verse snijboontjes en witte bonen en een zelfgemaakte Belegen Kaasschnitzel!

Mijn Vega-recepten worden allemaal nog uitgewerkt en verzameld. Maar vergeet niet: Wij Bourgondiërs blijven eten, zoals we gewend zijn! Dus, doe gewoon alvast lekker mee op je eigen manier! Als ik het kan….

Geef een reactie