Ovenpasta – Bourgondiër in de knel

Er zijn al zoveel vegetarische receptenboeken!

Zeker! Die van je vragen alles wat je gewend bent overboord te gooien. En ook al hoef je je geen konijn te voelen, de meeste van deze recepten zitten zo compleet anders in elkaar als de potjes die jij en ik gewend zijn te koken dat je er niet eens aan wil denken. Laat staan beginnen. Daarom ga ik op zoek naar een manier om veel minder vlees te eten, zonder mijn eetgewoontes of lekkere recepten ingrijpend aan te passen. Ik wil verstokte biefstuketers mee krijgen, en speklapfanaten overstag laten gaan…. wish me luck!

Gisteren een lekkere ovenpasta gemaakt, en al doende kwam ik tot de ontdekking dat hiervoor helemaal geen extra vleesvervanger nodig was. Dag vier ging dus van een leien dakje. We hadden ook nog een groot deel van de schotel over, en vanavond eten we met alle huisgenoten – 5 – dus moet ik er iets bij verzinnen. We gaan er een lekker Italiaans avondje van maken. Stukje ovenschotel van gisteren, opnieuw tomaatjes met mozzarella, maar dan in een frisse koude pastasalade, stokbroodje met kruidenboter, olijfjes… Ik heb er nu al zin in!

Voor morgen denk ik aan een Hollands prakkie op z’n Bourgondisch. Dat wil zeggen: groenten zoals sperzieboontjes, fondant aardappels (zo verrukkelijk slecht) en eigengemaakte kaasschnitzels. Je kan ze trouwens prima kopen, maar ik heb bij een winkelsluiting een scheepslading overheerlijke voordelige kaas gekocht. Vandaar!

Ovenpasta spinazie/ricotta met lekkere tomaatjes/mozzarella salade.

Mijn Vega-recepten worden allemaal nog uitgewerkt en verzameld. Maar vergeet niet: Wij Bourgondiërs blijven eten, zoals we gewend zijn! Dus, doe gewoon alvast lekker mee op je eigen manier!

Geef een reactie