Dierenliefde – Bourgondiër in de knel

Er zijn al zoveel vegetarische receptenboeken!

Zeker! Die van je vragen alles wat je gewend bent overboord te gooien. En ook al hoef je je geen konijn te voelen, de meeste van deze recepten zitten zo compleet anders in elkaar als de potjes die jij en ik gewend zijn te koken dat je er niet eens aan wil denken. Laat staan beginnen. Daarom ga ik op zoek naar een manier om veel minder vlees te eten, zonder mijn eetgewoontes of lekkere recepten ingrijpend aan te passen. Ik wil verstokte biefstuketers mee krijgen, en speklapfanaten overstag laten gaan…. wish me luck!

Onze hond Bob is een slechte eter. Vooral de laatste tijd hebben we de grootste moeite hem dagelijks zijn brokken te laten eten. Hij moet ook drie pillen tot zich nemen, pijnstillers. We zijn nu al bezig aan de vijfde of zesde worstsoort, waarin we zijn pillen verstoppen, want voor alles wat hij eerder lekker vond lijkt hij na een paar dagen zijn neus op te halen. Cervelaatworst, leverworst plakken, smeerleverworst… We zijn er druk mee.

Gisteren was onze derde vleesloze dag. We hebben nog niet het gevoel dat we iets missen. Dat kwam misschien ook wel omdat de nasi gisteren zo goed gelukt was, want de Jackfruit saté was niet echt heel lekker, jammer genoeg. Mijn zoon die mee kwam eten had zich bij de aanblik van zijn bord zeer verheugd op een mals sateetje, waardoor voor hem de klap van het Jackfruit nog harder aankwam. ‘Wat is dit in vredesnaam,’ riep hij met een gezicht vol afgrijzen. Gelukkig is de verklaring simpel, ik had namelijk de verkeerde soort Jackfruit blikken gekocht. Ik heb de rijpe op siroop, terwijl je voor lekkere kipsaté of andere vleesbereidingen de jonge op water moet hebben. Al doende leert men. Jullie zijn dus gewaarschuwd!

Voor wat betreft onze Bob, zijn toekomst ziet er vooralsnog rooskleurig uit, aangezien we nu begonnen zijn de ingevroren vleesvoorraad voor hem op te koken. Vandaag eet hij een kipfiletje. Een echte.

Nasi met nep saté. Heerlijk, met pindasaus en gebakken uitjes. En een eitje.

Recepten worden allemaal nog uitgewerkt en verzameld. Maar vergeet niet: Wij Bourgondiërs blijven lekker eten, zoals we gewend zijn! Dus, doe gewoon alvast lekker mee!

Geef een reactie