Gordita’s – Gezellig Lekkerbekken!

Zo lekker als je op een dag in je koelkast kijkt en ziet dat het weer hoog tijd is voor een avondje Gormetten! Hoewel je er niet per se een aanleiding voor nodig hebt, want het is altijd heerlijk! Hieronder een lijst van ingrediënten die heerlijk zijn om je Cordita’s mee te vullen. Waarschijnlijk kom je zelf nog op veel meer ideetjes.

Cordita’s (kleine dikke luchtige Tortilla’s)
Een frisse spread (Tzaziki of Griekse yoghurt met kruiden naar wens, of Crème fraiche)
Een humus kant en klaar of zelfgemaakte pittige bonenpasta
Jalapeno’s (vers of uit een potje)
Rode ui, flinterdun gesneden ringen
Sla
fijngesneden rauwkost, alle soorten zijn oké
Kidneyboontjes, maiskorrels
feta, geraspte kaas, Parmezaan
Hete saus (in Mexicaanse rek bij de supermarkt zijn vele soorten te vinden)

Heerlijke gekruide vleesmengsels zoals gemarineerde kipstuckjes van de Vegetarische Slager, of gemarineerde blokjes Tofu, lekker gekruid naar jouw smaak en bruin, krokant gebakken.

(ik roerde tijdens het bakken in de koekenpan, wat zoute ketjap en een schepje rode peper en knoflook op olie door de kipstuckjes. Super!) Of verzin het maar. Neem vooral wat jij lekker vindt.

Wij maken onze Gordita zo op:

Gordita bodem, dan dun insmeren met frisse saus, daarna de pittige saus/puree, dan een streep sla, met wat rauwkost besprenkeld. Daarop wat rode ui, jalapeno’s, Kidneyboontjes. Dan op deze rand in het midden een streepje vleesmengsel, daar bovenop feta en wat hete saus gesprenkeld.

Als je vulling te dik is om de Cordita op te rollen, dan gebruik je hem gewoon als ’tasje’.

Gezellig Lekkerbekken in het weekend!

Eet smakelijk en laat het gerust horen, hoe je dit recept hebt ervaren, als je het hebt geprobeerd!

Geef een reactie