Zuurkoolschotel met Linzen

Ingrediënten; Linzen, zoete uien, zuurkool, spitskool, crème fraiche, geraspte oude kaas, paprikapoeder, witte wijn. Peper en zout. Een appel, mozzarella bolletjes en kerstomaatjes

recept gebaseerd op Matty Barnhoorns recept

foto Melanie

Dit recept voor een zuurkoolschotel baseer ik op een koolhydraatarm recept van Matty Barnhoorn. Het gehakt vervang ik door linzen. Ik ga ervan uit dat het net zo lekker zal zijn als het origineel.

Fruit de kleingesneden uien met paprikapoeder en doe de afgespoelde linzen erbij. Voeg een glas wijn, zuurkool en fijngesneden spitskool toe en breng op smaak met peper. Doe de crème fraiche erbij en laat alles nog even pruttelen. Roer de helft van de kaas erdoor en schep over in een ovenschaal. Doe de rest van de kaas, wat paneermeel en wat gesprenkelde olie erop. Wil je een vrolijke taart dan leg je eerst nog appelschijven met mozzarellabolletjes en een paar kerstomaten in formatie.

180 graden, halfuurtje

Eet smakelijk! En zegt het voort. Laat gerust horen hoe het je vergaan is, als je dit recept probeerde.

Geef een reactie