Nasi met roerei en sateetje

Basmatirijst, knoflook en rode peper, prei, geraspte gember, rode paprikablokjes, uitje, twee ei pp, korianderpoeder, komijnpoeder, trassi, gembersiroop.

Saté: kipstuckjes, marinade, satésaus, gebakken uitjes.

eigen recept

Natuurlijk kun je elk recept voor nasi gebruiken. Ik heb hier de ingrediënten van de nasi genoemd zoals ik het gewend ben te maken.

Begin met het koken van de rijst. Laat droogstomen. Maak dan van voor elke persoon 1 ei, een roergebakken eimengsel, door losgeklopte eieren al roerend te stollen boven het vuur, met wat boterstukjes erdoor. Op tijd van het vuur halen, het moet niet zo droog worden.

Snijd alle groenten fijn en houd de dungesneden prei nog even apart. Fruit de ui, paprikastukjes, knoflook en rode peper. Voeg de kruiden toe en als laatste wat gembersiroop. Roer de gare rijst er doorheen. Schep het roerei erdoor en de fijngesneden prei. Laat goed doorwarmen.

Bak spiegeleitjes indien nog gewenst.

Voor de saté leg je de kipstuckjes in een marinade van ketjap, sambal, citroensap, zout, peper, gemberrasp, knoflook.

Aanrijgen en zachtjes bakken of in de grillpan. Op je nasi leggen en overgieten met pindasaus (Wijco natuurlijk). Gebakken uitjes erop en zilveruitjes erbij. Zorg voor voldoende want ze eten tot ze niet meer kunnen.

Eet smakelijk! En zegt het voort. Laat gerust horen hoe het je vergaan is, als je dit recept probeerde.

Geef een reactie