Kaasschnitzel

Ingrediënten; plakken kaas van plm. halve centimeter dik. paneermeel, losgeklopt ei, beetje bloem. citroenschilrasp.

eigen recept

Snijd een wat grotere of twee kleine plakken per persoon van je kaas. Het geeft niet als de vorm niet helemaal netjes is. Paneren zoals gewoonlijk. Eerst in de bloem drukken, dan door het losgeklopt ei met wat zout wentelen, daarna in de paneermeel met citroenrasp leggen en ermee bestrooien. Laatste twee handelingen nog een keer herhalen.

In olie met boter rustig bruin bakken.

Snijboontjes met witte boontjes zijn slechts een voorbeeld. Natuurlijk smaken de meeste groenten hierbij!

Fondantaardappels heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt, en soms denk ik dat ik het recept maar beter weer kan vergeten, want ze zijn zo f*cking lekker dat je echt op moet passen. Voor je cholesterol en je portemonnee (wanneer je weer een maat groter moet hebben)

Schil je aardappels en zorg voor allemaal ongeveer even grote stukken. Plat de onder- en bovenkant af, zodat je ze kunt neerzetten.

Bak ze bruin in een ovenbestentige pan, op hoog vuur. Op tijd omdraaien. Dan de pan aanvullen met groentebouillon, tot de aardappels bijna onderstaan. Hop in de oven ermee, tot ze gruwelijk lekker zijn geworden. (zacht en smeuïg van binnen en zoutkrokant van buiten)

Eet smakelijk! En zegt het voort. Laat gerust horen hoe het je vergaan is, als je dit recept probeerde.

Geef een reactie