Capucijners van de Scheepskok

Ingrediënten: Potje bruine bonen, zilveruitjes, preireepjes, mosterd, peper en zout. Aubergine of nepspek, stokbroodje.

Marinade: Sojasaus, Maple syrup, BBQ-saus, Balsamico, Tabasco

wat olie om te bakken

Dit recept is super eenvoudig, ik kreeg het lang geleden van Scheepskok Jaap, ofwel Jack van der Wijk, medeblogger bij de Volkskrant. Je begint met het bakken van spekjes. Als je nepspekjes gebruikt is dat zo klaar. Wil je ze zelf maken, dan snijd je van te voren een aubergine in dunne plakjes en daarna in reepjes. Je legt die in een marinade van sojasaus, Maple syrup, iets meer BBQ-saus en een zuurtje, ik nam witte balsamico. Bruin en krokant bakken in hete zonnebloem olie.

Uit de pan scheppen en in de pan je bonen toevoegen, schep mosterd erdoor, zilveruitjes erdoor en als laatste je verse preireepjes. Lekker doorwarmen. Op het bord de spekjes erop en een vers geurig stokbroodje en evt. een heerlijk glas witte wijn erbij (als je in de tuin zit, voor het extra vakantiegevoel)

Eet smakelijk! En zegt het voort. Laat gerust horen hoe het je vergaan is, als je dit recept probeerde.

Geef een reactie