Chili met linzen

Ingrediënten: potje linzen, potje bruine bonen, afgespoeld en uitgelekt. Twee verse paprika’s, een ui, knoflook en rode peper naar smaak. Blikje tomatenblokjes, blikje puree. Chilipoeder, oregano. Verse kerstomaatjes, verse fetakaas.

Eigen recept

Begin met aanfruiten van je kleingesneden ui, knoflook, rode peper en paprika’s in een beetje olie. Dan de afgespoelde, uitgelekte linzen toevoegen. Peper en zout, wat oregano en wat chilipoeder erbij. Tomatenpuree even meebakken, daarna tomatenblokjes erbij. Als laatste de bruine (of kidney-) bonen erdoor roeren, lekker even laten pruttelen.

Op het bord maak je het af met feta en kleine gehalveerde tomaatjes. Als het erg pittig is uitgevallen geef je er nog een lepel crème fraiche bovenop.

Eet smakelijk en zegt het voort! En laat gerust een reactie achter, ik hoor graag je ervaringen met dit recept.

1 Reactie

  1. We hebben dit recept gisteren gemaakt. Een aanrader voor een ieder die een lekker, snel klaar, recept wil voorzetten. Dankjewel voor het delen van dit recept Renate. We gaan er meer proberen. Deze staat al op ons lijstje.

Laat een reactie achter bij Dorothè Reactie annuleren

%d bloggers liken dit: